tiistai 28. helmikuuta 2012

Kesäkurpitsameri


 

Tiluksilla kerätään kaikki kasvijäte komposteihin. Ja kaikki se mikä ei neljään muovikompostiin mahdu, päätyy "maisemointikukkulaan".

Kukkulan pohjalle laitetaan vademapensaiden risukkoa, ja siihen päälle sitten sulassa sovussa kaikenlaista puutarhan vihreää jätettä. Päälle pingotetaan ruskea maisemointikangas, johon leikataan ristiviillot kurpitsantaimia varten. Jokaiseen aukkoon kunnon multaa, kurpitsantaimi ja vettä päälle. Loppukesästä kumpu näyttääkin kurpitsamereltä, ja parissa vuodessa kasa on muuttunut mullaksi, joka päätyy jälleen puutarhaan. Ekologista ja kaunista.

Kesäkurpitsassa on myös se hauska puoli, että välillä siitä tulee satoa runsaasti, toisena vuotena taas ei.

4 kommenttia:

  1. Erinomainen viljelyvinkki! Kesäkurpitsaa joutuu tosiaan joskus syömään joka päivä :-D

    VastaaPoista
  2. Juu, tämä on tosi kätevä yhdistetty "kurpitsan- ja mullantekokone". Ainut miinus on se, että loppukesällä kurpitsan lonkerot ulottuvat monien metrien päähän kummusta. Mutta onneksi on tilaa :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kesäkurpitsakumpu! Kävin katsomassa sun punahattuja, upeita! Mä laitoin viime vuonna myös siemenestä kasvamaan niitä ja nyt en malta odottaa, että ne nousevat tuolta hankien alta ja pääsevät kukkaan asti! Kiitos, kun liityit lukijaksi!

    VastaaPoista
  4. Hei Sari ja kiitos ja tervetuloa Sinullekin! Punahatut ovat kyllä kauniita ja kukkivatkin pitkään. Ajattelin tänä keväänä kokeilla ja kylvää valkoista echinaceaa, vaikka punaisena kasvi onkin ehdottomasti kaikkein kauneimmillaan.

    VastaaPoista